Gebruiksaanwijzing Tooth Gem Kit

Welkom bij SelfGem, waar we je laten zien hoe je met onze DIY Tooth Gem Kit prachtige tandjuwelen kunt aanbrengen. Volg nauwkeurig de onderstaande stappen om ervoor te zorgen dat je tandjuwelen veilig en met succes worden geplaatst.

Stap 1: Voorbereiding

Voordat je begint, is het belangrijk dat je tanden grondig gereinigd zijn. Poets je tanden zorgvuldig om tandplak te verwijderen en zorg ervoor dat je tanden schoon en droog zijn voordat je de tandjuwelen aanbrengt. Een goede mondhygiëne is essentieel voor een langdurige en probleemloze plaatsing.

Stap 2: Voorwerk

Open de verpakking van de DIY Tooth Gem Kit en leg alle onderdelen netjes neer op een schone ondergrond. Neem de tijd en zorg ervoor dat je ten minste 15 minuten vrij hebt om de kit te gebruiken. Haastig handelen kan leiden tot fouten, dus neem rustig de tijd voor het proces. Leg ook een klein bekertje water naast je neer voor gebruik tijdens de procedure.

Plaats de bijgeleverde wanghaak in je mond om je tanden bloot te stellen. Dit zorgt ervoor dat je tanden droog blijven tijdens het plaatsen van de tandjuwelen. Als alternatief kun je ook de meegeleverde katoenen rollen gebruiken. Plaats een katoenen rol tussen je tand en lip om de lip weg te houden van de tand. Indien nodig kun je extra katoenen rollen gebruiken om de lip verder van de tand te trekken.

Stap 3: Plaatsing van de tandjuwelen (gebruik een spiegel!)

Doop een aanbrengstoker in de container met "STEP 1 ETCH" (etsmiddel) en borstel het over het oppervlak van de tand waar je het tandjuweel wilt aanbrengen gedurende ongeveer 30 seconden. Dit bereidt het tandoppervlak voor op de hechting.

Gebruik een katoenen rol die is bevochtigd met water om het etsmiddel goed van de tand te vegen. Zorg ervoor dat er geen etsmiddel op het tandoppervlak achterblijft. Gebruik het droge uiteinde van de katoenen rol om de tand volledig te drogen.

Doop een nieuwe aanbrengstoker in de container met "STEP 2 BOND" (hechtmiddel) en breng een dunne laag aan op de gewenste locatie voor het tandjuweel.

Gebruik het meegeleverde witte waxpotlood (jewelpicker) om het tandjuweel voorzichtig op te pakken en in het midden van de gewenste locatie te drukken. Pas indien nodig de positie van het tandjuweel lichtjes aan met een aanbrengstoker of het waxpotlood. Druk vervolgens het tandjuweel zachtjes tegen de tand.

Stap 4: Uitharden van de lijm

Gebruik het kleine UV-licht dat bij de kit is inbegrepen om de lijm uit te harden. Richt het UV-licht direct op het tandjuweel en de hele tand, zorg ervoor dat het de volledige locatie bedekt. Laat het UV-licht ongeveer 60 tot 120 seconden schijnen om de lijm volledig uit te laten harden. Zorg ervoor dat er geen speeksel of vocht op de tand komt tijdens het uithardingsproces.

Nu ben je klaar!

Nazorg

Na het plaatsen van het tandjuweel is het belangrijk om de juiste nazorgmaatregelen te nemen:

  • Raak het tandjuweel direct na het aanbrengen niet aan en speel er niet mee.
  • Vermijd het eten van kauwgom gedurende minimaal één uur na het plaatsen.
  • Beperk je dieet tot zachte voedingsmiddelen gedurende de eerste 12 uur.
  • Poets de tand met het juweel gedurende 12 uur niet. Vermijd ook het gebruik van een elektrische tandenborstel gedurende de eerste 24 uur na het plaatsen.
  • Wees voorzichtig bij het bijten in hard voedsel waar het tandjuweel is geplaatst om de levensduur ervan te verlengen.
  • Vermijd roken en vapen gedurende minimaal 12 uur na het plaatsen van het tandjuweel.
Bewaarvoorschrift

Bewaar de DIY Tooth Gem Kit bij voorkeur op een koele en donkere plek, zoals de koelkast (2-8 graden Celsius). Houd het product uit de buurt van hitte, vuur, vlammen en vonken. Houd het ook buiten het bereik van kleine kinderen, aangezien de tandjuwelen een slikgevaar kunnen vormen.

Dit product is niet geschikt voor baby's en kleine kinderen. Voor tieners raden we aan het product samen met een ouder of voogd te gebruiken.