FAQ (vaak gestelde vragen)

Wat is een Tooth Gem Kit?
Een Tooth Gem Kit is een complete set van materialen waarmee je op een veilige manier kleine edelstenen of kristallen op je tanden kunt decoreren voor een unieke uitstraling.

Hoe werkt de Tooth Gem Kit?
Onze Tooth Gem Kit bevat alle benodigde materialen en een gedetailleerde handleiding om de edelstenen of kristallen veilig op je tanden te bevestigen. Volg de instructies zorgvuldig voor het beste resultaat.

Is de Tooth Gem Kit veilig voor mijn tanden?
Onze Tooth Gem Kit is ontworpen met de veiligheid van je tanden en tandvlees in gedachten. Raadpleeg echter altijd eerst je tandarts om ervoor te zorgen dat je tanden en tandvlees gezond zijn voordat je de kit gebruikt.

Hoelang blijven de edelstenen of kristallen op mijn tanden zitten?
Afhankelijk van de kwaliteit van de plaatsing en hoe goed je voor je tanden zorgt, kunnen de edelstenen of kristallen enkele maanden tot een jaar op je tanden blijven zitten.

Is de Tooth Gem Kit gemakkelijk te verwijderen?
Ja, de edelstenen of kristallen kunnen gemakkelijk worden verwijderd door een tandarts. Probeer dit niet zelf te doen om schade aan je tanden te voorkomen.

Kan ik eten en drinken met de edelstenen of kristallen op mijn tanden?
Ja, je kunt eten en drinken met de edelstenen of kristallen op je tanden. We raden echter aan om voorzichtig te zijn met harde of plakkerige voedingsmiddelen om de levensduur van het tandjuweel te verlengen.

Kan ik de edelstenen of kristallen hergebruiken?
Nee, we raden aan om nieuwe edelstenen of kristallen te gebruiken als je de oude hebt verwijderd. Gebruik altijd verse lijm om ervoor te zorgen dat de edelstenen of kristallen veilig op je tanden blijven zitten.

Wordt de Tooth Gem Kit geleverd met instructies?
Ja, onze Tooth Gem Kit wordt geleverd met gedetailleerde instructies over het veilig bevestigen en verwijderen van de edelstenen of kristallen. Lees de instructies zorgvuldig voordat je de kit gebruikt.

Zijn de edelstenen of kristallen veilig voor mijn gezondheid?
Ja, de edelstenen of kristallen zijn veilig voor je gezondheid zolang je de instructies nauwkeurig opvolgt. Verwijder de edelstenen of kristallen als je je ongemakkelijk voelt of ongewenste reacties ervaart. Raadpleeg altijd je tandarts om schade aan je tanden te voorkomen.

Kan ik de edelstenen of kristallen op mijn tanden plaatsen als ik een beugel of ander tandheelkundig werk heb?
Nee, we raden af om onze Tooth Gem Kit te gebruiken als je een beugel of ander tandheelkundig werk hebt. De lijm kan het tandheelkundige werk beschadigen en er kunnen complicaties optreden bij het verwijderen van de edelstenen of kristallen.

Wat als ik niet tevreden ben met het resultaat?
We streven naar 100% klanttevredenheid. Als je om welke reden dan ook niet tevreden bent met het resultaat, neem dan contact met ons op via contact@selfgem.com. We zullen ons best doen om het probleem op te lossen.

Kan ik de Tooth Gem Kit retourneren als ik deze niet wil gebruiken?
Ja, als je onze Tooth Gem Kit niet wilt gebruiken, kun je deze binnen 14 dagen na ontvangst retourneren voor een volledige terugbetaling. Zorg ervoor dat de kit ongeopend en in de originele verpakking wordt geretourneerd. Geopende verpakkingen kunnen om hygiënische redenen helaas niet worden teruggenomen.

Wat gebeurt er als ik lijm krijg op mijn tandvlees tijdens het aanbrengen?
We raden aan om extra voorzichtig te zijn tijdens het aanbrengen van de edelstenen of kristallen om te voorkomen dat er lijm op je tandvlees terechtkomt. Mocht er toch een klein beetje lijm op het tandvlees terechtkomen, is dit niet schadelijk en zal de lijm na verloop van tijd vanzelf afbreken. Spoel je mond en tanden grondig met water na het plaatsen van het tandjuweel. Raadpleeg je tandarts als je last blijft houden van irritatie of ongemak.

Zijn de edelstenen permanent?
Nee, tandjuwelen zijn tijdelijk en zullen na verloop van tijd vanzelf uitvallen. De levensduur varieert tussen de 3 weken tot soms wel 12 maanden, afhankelijk van de plaatsing en het onderhoud van je tanden.

Is het verwijderbaar?
Ja, je tandarts kan het tandjuweel veilig voor je verwijderen. We raden af om zelf het tandjuweel te verwijderen om schade aan je tanden te voorkomen.

Valt mijn tandjuweel eraf?
Ja, uiteindelijk zal het tandjuweel eraf vallen. De levensduur van het tandjuweel is nooit gegarandeerd. Realistisch gezien zou het tussen de 3 weken en 12 maanden moeten duren voordat het eraf valt. Als het tandjuweel eraf valt, blijft er mogelijk een resterende hechting op de tand achter. Deze hechting zal geen schade veroorzaken en zal na verloop van tijd worden weggeborsteld. Indien nodig kan deze worden verwijderd door je tandarts tijdens je volgende tandheelkundige controle.

Kan ik een tandjuweel op facings plaatsen?
Nee, het hechtingsmiddel kan alleen hechten aan natuurlijke tanden. Onze Tooth Gem Kit is niet geschikt voor kunstmatige tanden zoals kronen, bruggen en facings, omdat deze een andere structuur hebben dan natuurlijke tanden.

Wat als ik het tandjuweel per ongeluk inslik?
Maak je geen zorgen. Het tandjuweel is gemaakt van loodvrij kristalglas zonder scherpe randen. Als je het per ongeluk inslikt, zal het op dezelfde manier je lichaam verlaten als ander voedsel. Het is niet gevaarlijk en kan geen kwaad. Eet het uiteraard niet als ontbijt.

Waarom raden we het gebruik van de Tooth Gem Kit tijdens de zwangerschap af?
We raden het gebruik van de Tooth Gem Kit tijdens de zwangerschap absoluut af. Tijdens de zwangerschap kunnen hormonale veranderingen en verhoogde gevoeligheid optreden, waardoor je tanden en tandvlees gevoeliger kunnen zijn. Het is altijd het beste om voorzichtig te zijn met nieuwe tandheelkundige procedures tijdens deze periode en te wachten tot voor of na de zwangerschap.