Retourbeleid

Bij SelfGem begrijpen we het belang van hygiënevoorschriften en daarom kunnen we geretourneerde producten niet accepteren als de verpakking of seal geopend is en/of het product gebruikt is in welke mate dan ook. Het product moet verkoopbaar blijven. Ook gepersonaliseerde producten kunnen wij helaas niet retour nemen in verband met het maatwerk.

Hieronder vind je informatie over ons retourbeleid:

Bevalt het product je niet of wil je het retourneren zonder opgaaf van redenen?
Geen probleem. Bij SelfGem bieden we een bedenktijd van 30 dagen. Dit betekent dat je tot 30 dagen na ontvangst van je bestelling de tijd hebt om te besluiten of je het product wilt behouden of niet. Na het aanmelden van je retour heb je vervolgens 14 dagen om het product daadwerkelijk terug te sturen.
Hoewel de wettelijke bedenktermijn eigenlijk 14 dagen is, willen we bij SelfGem graag onze klanten tegemoetkomen door een bedenktijd van 30 dagen aan te bieden.
We raden je aan om eerst contact met ons op te nemen voordat je je retour aanmeldt. Mogelijk kunnen we je probleem of klacht oplossen, waardoor retourneren niet meer noodzakelijk is.
Hoe kun je retourneren?
Om je retour aan te melden en verdere instructies te krijgen, kun je ons een bericht sturen. Meer informatie over onze contactmogelijkheden vind je op onze contactpagina. Je bent zelf verantwoordelijk voor de verzending en de kosten van de retournering. Hoe je deze wilt verzenden en met welke verzendmethode is volledig aan jou.
Retourvoorwaarden
Als je gebruikmaakt van je herroepingsrecht, dien je het product met alle geleverde toebehoren en -indien redelijkerwijs mogelijk- in de originele staat en verpakking naar ons terug te sturen. Neem contact met ons op om van dit recht gebruik te maken.
Als het product bij retour beschadigd is of als de verpakking meer beschadigd is dan nodig is om het product te proberen, kunnen we hiervoor een waardevermindering in rekening brengen. Deze waardevermindering kan oplopen tot 100% van de aanschafwaarde van het product, op basis van de geconstateerde schade en/of gebreken. Behandel het product dus zorgvuldig en zorg ervoor dat het goed verpakt is bij retournering.
Bij ontvangst van de retourzending in goede orde worden de verzendkosten, inclusief het verschuldigde bedrag van je bestelling, aan je terugbetaald. Als je een deel van je bestelling retourneert, worden de verzendkosten (verzendkosten van je bestelling) niet terugbetaald.
Wat moet ik doen als mijn product beschadigd is aangekomen?
Het kan voorkomen dat je bestelling beschadigd raakt tijdens het transport, of dat het product gebrekkig en defect wordt geleverd. In dat geval vragen we je om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen (maar uiterlijk binnen 3 dagen). We vragen je om bewijsstukken en foto's om aan te tonen dat het product bij ontvangst gebrekkig was.
Kan ik een product ruilen?
Vanwege logistieke en technische redenen is het helaas niet mogelijk om een product of bestelling te ruilen. Je kunt echter wel een bestelling of product retourneren en vervolgens een nieuwe bestelling plaatsen.
Wanneer ontvang ik mijn geld terug?
We streven ernaar om het verschuldigde orderbedrag binnen 7 dagen (maar uiterlijk binnen 14 dagen) na de aanmelding van je retour terug te storten, mits het product in goede orde is ontvangen. Het geld wordt teruggeboekt via dezelfde betaalmethode die je hebt gebruikt voor de oorspronkelijke betaling.